Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Šarm el Šeik ponovo otvara plaže nakon napada ajkula

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Nakon niza napada ajkula, u kojima je četvoro turista iz Rusije i Ukrajine ozbiljno povređeno, dok je 5. decembra, samo dan nakon prethodnog otvaranja plaža, na nekoliko metara od obale poginula nemačka penzionerka, egipatske vlasti su odlučile da plaže u ovom turističkom mestu ponovo otvore za kupače i ronioce, ali uz nove mere predostrožnosti.

AFPVlasnici hotela dužni su da obezbede otvaranje osmatračnica, na kojima će stalno dežurati ronioci koji će nadgledati obalu, dok će dalje od obale stalno patrolirati brzi motorni čamci, a plivači će morati da se drže obeleženog područja i neće smeti da hrane ajkule.

Egipat je veoma zabrinut zbog posledica koje bi napadi ajkula mogli imati po turizam, i pokušava da ustanovi uzroke neobičnog ponašanja ovih velikih grabljivica.

Neki stručnjaci pretpostavljaju da je do njega doveo preteran izlov ribe u Crvenom moru, koji ih je naterao da se približe obalama, dok drugi veruju da je ajkule u ovu oblast privukao australijski brod koji je dovezao ovce namenjene žrtvovanju tokom prošlomesečnog muslimanskog praznika, jer je tela životinja uginulih u prevozu pobacao u vodu.

 

Izvor: www.blic.rs