Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Helikopterom spasio tele iz jezera!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Pilot helikoptera televizijske kuće KWTV Mejson Dan, postao je lokalni heroj Oklahome, nakon što je spasio tele koje je zalutalo na zaleđeno jezero od sigurne smrti.

Kada je tele dospelo na tanak led, njegov vlasnik nije mogao da ga spasi. Led nije bio dovoljno debeo, pa ljudi nisu smeli da hodaju po njemu.

Vlasnik se, međutim, setio da je jednom prilikom pilot Dan spasio jelena zarobljenog na ledu, pa je pozvao telefonom KWTV.

-Kada sam video tele tamo, setio sam se priče o spasavanju malog jelena, pa sam rešio da vas pozovem u pomoć, rekao je rančer operateru televizijske kuće.

Dan je doleteo helikopterom i, uz pomoć strujanja vazduha, nastalog okretanjem elise, oduvao tele ka obali. Tele je u jednom trenutku propalo kroz led, ali je bilo već dovoljno blizu obali, tako da je isplivalo na sigurno.

-Nikada ne bih sebi oprostio da sam otišao tamo, a tele se udavilo. Kada sam stigao tamo, uslovi su bili odlični; nije bilo drveća, žica, tu je bilo jedno veliko jezero i tele na njegovoj sredini. Odluka je bila laka, jednostavno smo se spustili helikopterom i za 30 sekundi oduvali tele do obale, ispričao je pilot.

 

Izvor: www.smedia.rs