Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Pao s barže i udavio se

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

Ilija Trailović (51), radnik Jugoslovenskog rečnog brodarstva, nastradao juče oko podneva, kad je čisteci baržu upao u reku.

 

 

Smrt bila jača.
Ilija Trailović (51) nastradao je kad je oko podneva pao u reku s barže Jugoslovenskog rečnog brodarstva, kod Ade Huje. Kako saznajemo, radnik se okliznuo dok je čistio brod. Jaka struja nosila ga je više od 400 metara rekom.

- Bio sam okrenut leđima tako da nisam mogao da vidim trenutak kad je pao. Čuo sam njegove vapaje i dozivanje u pomoć. Brzo smo pritrčali i dodali mu sajlu, kojom smo pokušali da ga izvučemo na palubu. Uspeo je da se uhvati za nju, ali taman kad je trebalo da ga spasemo, iskliznuo nam je i opet pao u reku. Tad ga je struja ponela. Iako je bio odličan plivač, nije uspeo da se izbori s hladnom i brzom rekom - priča Slobodan Popović, radnik koji je prvi pritekao u pomoć nastradalom.

Kolege nesrećnog čoveka trčale su obalom prateći telo. U jednom trenutku ugledali su ribarski čamac i uspeli da dozovu ribare, koji su im pomogli da ga izvuku iz vode:
- Disao je. Izneli smo ga na obalu i počeli da mu ispumpavamo stomak. Nadali smo se da će se izvući. Nažalost, umro je - kaže Popović.
Prema rečima radnika, na barži nije bilo čamaca niti pojaseva za spasavanje.

 

 

Izvor: www.kurir-info.rs