Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Dečak izvukao dečaka iz jezera

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Učenik sedmog razreda elemirske osnovne škole Dragoslav Avramov (13) spasao je pre nekoliko dana maloletnog M. S. koji je, igrajući se na jezeru kod ciglane pokraj Elemira, upao u hladnu vodu.

Po saznanjima “Dnevnika”, nesrećni dečak se na jezeru zatekao u popodnevnim satima. Mališan je ušao u jedan od dva čamca usidrena uz obalu jezera i u jednom trenutku upao u vodu i počeo da se davi. Boreći se s jezerom, M. S. je mlatarao rukama i zapomagao a, srećom, u blizini tog mesta zatekla su se druga deca koja su čula njegove vapaje. Neustrašivi Dragoslav Avramov je, ne oklevajući ni tren, skočio u hladnu jezersku vodu, doplivao do M. S. i izvukao ga na obalu. Spasen od utapanja, ali promrzao, davljenik je kolima Hitne pomoći prebačen u zrenjaninski Urgentni centar a zatim i u bolnicu u Novom Sadu. Tamo je zadržan nekoliko dana, posle čega je pušten kući.

 

Učenik-heroj, iako je više minuta proveo u ledenoj vodi, oseća se dobro i prošao je bez posledica po zdravlje. Kasnije je priznao da se nije dvoumio ni sekunda kada je video drugog dečaka da se davi.

 

 

– Uskočio sam u vodu u odeći i s gumenim čizmama na nogama, doplivao do dečaka, uhvatio ga ispod ruku i s njim se domogao obale. Sreća je da smo u našoj maloj školi ribolova, pri Udruženju sportskih ribolovaca Elemira, prošli kompletnu obuku za spasavanje u ovakvim situacijama. U trenu sam se setio svega čemu su nas podučavali i tako se sve srećno završilo – priča Dragoslav.

 

 

Ovo jezero, koje se nalazi na severnom obodu sela, stvorilo se na izrovinama nastalim nakon eksploatacije gline za proizvodnju opeke. Jedan meštanin Elemira, navodno, koristi ga kao ribnjak. Udruženje sportskih ribolovaca iz Elemira zato je povodom ovog slučaja apelovalo na korisnika jezera da, ukoliko poseduje dozvolu za korišćenje, po hitnom postupku istakne tablu o zabrani pristupa. Oni mu poručuju i da obezbedi čamce obaveznim zaključavanjem, kao i da organizuje nadzor nad jezerom. Elemirski ribolovci upozoravaju i sugrađane da se klone ovakvih mesta opasnih po život.

 

 

Izvor: www.dnevnik.rs