Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Vojvodini trebaju dokovi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

POKRAJINSKE vlasti zauzele su stav identičan gradskim vlastima, odnosno, i one se protive promeni statusa i prodaji Luke Novi Sad, koji je zatražio Upravni odbor našeg preduzeća, istakao je u sredu Milenko Milivojević, direktor ovog preduzeća.
Upravni odbor Luke Novi Sad, podsećamo, zatražio je od Skupštine preduzeća da odobri formiranje ”kćerke firme”, kojoj bi bila preneta imovina ”stare” luke, a zatim ponuđena na prodaju. Ovakvoj odluci Upravnog odbora usprotivili su se radnici i poslovodstvo Luke Novi Sad, koji su u ponedeljak stupili u štrajk.
Oni su, naime, zatvorili kapije svog preduzeća za članove Upravnog odbora i Skupštine ovog preduzeća, koje su imenovale državne vlasti, sve dok ne odustanu od odluke da luku prodaju ”na mala vrata”.

Radnici su, na ovaj način, sprečili održavanje sednice Skupštine Luke Novi Sad, na kojoj je trebalo da se donese odluka o formiranju ”kćerke firme”, preko koje bi luka dobila novog vlasnika.

Podršku radnicima ubrzo je pružio grad Novi Sad, koji je, kako je dogovoreno prilikom podržavljenja Luke, dobio kontrolu nad trećinom vlasništva, a sada je takva podrška stigla i od pokrajinskih vlasti, koje su takođe dobile trećinu vlasništva.

- I Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine, podržao je naše stavove o tome da Luka treba da ostane resurs koji će biti od koristi svim građanima - navodi Milivojević. - Iste takve stavove, zastupao je i Siniša Bubnjević, član Gradskog veća zadužen za saobraćaj.

I iz Ministarstva ekonomije, koje je od Vlade dobilo ”mandat” da upravlja Lukom, kako napominje Milivojević, čuju se drugačiji glasovi.

- Kako smo saznali, u ovom ministarstvu će se ovih dana raspravljati o našem ”slučaju” - kaže Milivojević. - Nadam se da će i oni izmeniti svoje stavove, odnosno, da će odustati od ideje o prodaji Luke.

PLAN RAZVOJAGRADSKE i pokrajinske vlasti su, kako podseća Milivojević, još u vreme kada se Luka našla na listi preduzeća za privatizaciju, zauzele stav da ovo preduzeće ne treba privatizovati, niti mu, na bilo koji drugi način menjati status. - Srećan sam što se pokazalo da ovaj stav nisu menjali - kaže Milivojević. - I od gradskih i od pokrajinskih vlasti dobili smo nagoveštaje da bi trebalo da uradimo kvalitetan plan razvoja, a mogućnost prodaje nije pominjana.

 

Izvor: www.vecernjenovosti.info