Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Sve više turista stiže Dunavom u Beograd

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD - Sve veći broj turista dolazi u Beograd Dunavom, zato grad stalno treba da ulaže u sređivanje pristaništa i unapređivanje zabavnih i turističkih sadržaja na obalama, izjavila je danas direktorka za sektor razvoja Turističke organizacije Beograda Ljiljana Alejbegović.

U Beograd će ove godine stići oko 400 brodova, sa oko 50.000 turista, čime se broj gostiju koji stižu Dunavom povećava za dva odsto u odnosu na prošlu godinu", rekla je Alejbegovićeva nakon uplovljavanja broda "River adađo" na međunarodno putničko pristanište Luke "Beograd", kojim je otvorena ovogodišnja nautičko-turistička sezona.

Tim brodom došlo je oko 160 turista i SAD, koji će boraviti u Beogradu oko 18 sati i za to vreme panoramski razgledati najznačajnije i najatraktivnije objekte i znamenitosti u gradu, navela je Alejbegovićeva.

Prema njenim rečima, turisti iz SAD, Nemačke, Velike Britanije, Austrije, Francuske, Italije i Skandinavije veoma su zainteresovani za krstarenje Dunavom i pozitivno ocenjuju manifestacije na rečnim obalama i kulturnu ponudu Beograda.

Alejbegovićeva je podsetila da će u toku sezone stranci koji borave u gradu, ali i Beograđani, imati priliku da prisustvuju manifestacijama koje se organizuju o okviru promocije reka, kao što su Beogradski karneval brodova, Javni čas tanga, Dan Dunava, brojni drugi ekološki programi i čuveni festival ribe - "Fiš fest".

Programe razgledanja Kalemegdana, posetu muzejima i crkvama za strance organizuju turističke agencije u saradnji sa TOB-om, a kako bi se turisti potpuno informisali o Beogradu, na početku nove sezone TOB je otvorio Info centar na pristaništu, dodala je Alejbegovićeva.

 

Izvor: www.blic.rs