Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Novi video-snimak koji otkriva zastrašujuću moć cunamija

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Dok stižu vesti o još jednom zemljotresu, snage 6,5 stepeni Rihterove skale, na severoistočnoj obali Japana, pojavio se i nov zastrašujući snimak prvobitnog zemljotresa i cunamija od 11. marta, na kome može da se vidi koliko brutalna i smrtonosna je bila snaga vode koja je odnela hiljade ljudskih života.

Amaterski video snimak koji je napravljen sa vrha jedne zgrade u Kesenumi, 480km severoistočno od Tokija, prikazuje nadiranje vode preko bedema na obali, u trentuku dok se vazduhom razleže upozorenje na cunami. Ubrzo, voda se pretvara u bujicu koja nosi sve pred sobom - automobile, zgrade, brodove - i probija se dublje u kopno.

Da bi se zastrašujuća moć vode u potpunosti shvatila, treba videti ovako nešto, i čuti zvuk cunamija koji nosi i melje sve na šta naiđe.

Noćašnji zamljotres od 6,5 stepeni takođe se dogodio u prefekturi Mijagi, koja je najteže pogođena cunamijem i u kojoj se nalazi i grad Kesenuma, nakon prirodne katastrofe pretvoren u gomilu ruševina i polavljenih ostataka zgrada.

{youtubejw}_b-2iByqHVI{/youtubejw}

 

Izvor: www.blic.rs