Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Mali Rus pronašao pismo u boci staro 24 godine

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

MOSKVA - Danil Korotkih, 13-godišnji dečak iz Rusije, pronašao je bocu s porukom koju je pre gotovo četvrt veka s broda bacilo u more jedno nemačko dete.
Danil je bocu našao na peskovitoj obali Kurske prevlake, a u njoj je bilo pismo koje je 1987, dve godine pre pada Berlinskog zida, napisao tada petogodišnji Frank Izbek.
"Moje ime je Frank i imam pet godina. Moj tata i ja putujemo brodom za Dansku. Ako pronađeš ovo pismo, molim te, piši mi i ja ću ti odgovoriti", pisalo je u poruci na nemačkom jeziku, uz datum 7. septembar 1987. i adresu u Kesfeldu, u tadašnjoj Zapadnoj Nemačkoj.
Danilu, koji pohađa osnovnu školu u Kalinjigradskoj oblasti, ruskoj enklavi na Baltičkom moru, verovatno je ovo bio prvi put da je dobio pravo pismo, ispisano na papiru, budući da on kao i svi njegovi vršnjaci, verovatno komunicira isključivo putem SMS poruka i interneta i da je jedino poštansko sanduče koje koristi ono elektronsko.
Danil i Frank, koji danas ima 29 godina, uspostavili su u međuvremenu kontakt putem interneta. Nemac je Danilu dao i svoju novu adresu i obećao da će mu pisati čim bude dobio njegovo pismo. "Ovo je zaista jedna neverovatna priča i, ko zna, možda ćemo se jednog dana i sresti", kazao je Frank agenciji AP.
Danil je bocu pronašao dok se šetao peščanom obalom Kurske prevlake, koja se proteže između Rusije i Litvanije. "Bila je to nemačka pivska boca sa keramičkim čepom, a unutra je bila poruka", kazao je dečak, kome je otac, koji je nekad u školi učio nemački, pomogao da prevede sadržaj pisma.

 

 

Izvor: www.kurir-info.rs