Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Odlični ulovi štuke

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na Dunavu kod Smedereva proradio je som, ali se zasad dobijaju primerci teški između tri i šest kilograma. Kod silosa i veslačkog kluba lepo radi krupna bodorka, javlja Ivan Milovanović Muki

Na Srebrnom jezeru grize krupna bodorka, rekli su nam u gradištanskom „Lovu i ribolovu".

U požarevačkoj prodavnici „Kod dva soma" saznajemo da bela riba i babuška rade na kubicima kod Kličevca, pojedinim šljunkarama i Orašju kod Dubravice, gde su verzirani fideraši po izlasku uspevali da uhvate i po desetak kilograma karaša. Na kanalima, barama i jezerima javljala se i štuka, koja najbolje radi na Kostolačkom dunavcu.

Som na Moravi

U ataru Velike Plane uhvaćeno je nekoliko somova do desetak kilograma, a sitniji primerci su se javljali i na ušću Jasenice, kaže Darko Milošević. Osim većeg broja manjih primeraka, na revirima na području Ćuprije palo je i nekoliko krupnijih. Miroslav Dinić iz Ćuprije prevario je komad od 18,5 kilograma, dok se njegov sugrađanin Dragan Savić okitio „brkom" od 11 kila.

Zapadna Morava u kruševačkom kraju ovih dana daje samo belu ribu, a na Rasini se najviše peca pliska. Na gotovo svim barama u okolini štuka se odlično lovi na varalice, dok babuška, cverglan i sitna bela riba grizu na glistu, navodi Vladica Radojević.

Dragan Zdravković kaže da varaličari na Zapadnoj Moravi kod Kraljeva imaju uspeha u lovu soma. Počeo je da se javlja i belun (bucov), a na stajaćicama se dobijaju štuka i bela riba.

Vučkov „brka"

Jednog od najkrupnijih somova uhvaćenih na beogradskom delu Dunava u dosadašnjem delu sezone upecao je Vučko Antić iz Beograda. Kapitalac težak 27,5 kilograma je 31. marta ulovljen na plavo-belu glavinjaru „draško", a ribolovac ga je savladao varaličarcem nepoznate marke, mašinicom „rajobi" i upredenom strunom od 0,20 milimetara.

Dragiša Andrić javlja da na Savi kod Šapca konačno ima ribolovaca, naročito kod silosa, gde se pecaju deverika i babuška, a padne i poneko somče. Na ušću Cerskog kanala love se babuška, kaugler i krupatica, koja je ovog proleća izuzetno brojna. Dobrava daje svu belu ribu, ali i klenove kilaše, a pecaroša ima i na Mišarskoj šljunkari, gde se love bodorka, babuška i manja štuka.

Bogato kod Leskovca

U bajinobaštanskom „Belviju" kažu da na Drini nema značajnijih dešavanja. Skobalj se priprema za mrest i samo najuporniji za čitav dan uhvate komad ili dva, dok malobrojni varaličari dobiju poneku manju pastrmku.

Na Južnoj Moravi kod Niša mrest skobalja je već počeo, pa ta riba slabo radi. Šljivar i beovica se pecaju u tišacima, a proradio je i klen. Na Nišavi nije bilo dešavanja vrednih pomena, dok sa okolnih bara stižu vesti o ulovima manje štuke i sitnog karaša, izveštava Miodrag Radojičić.

Bratislav Kodalović navodi da je na Južnoj Moravi, u leskovačkom delu, počeo da se lovi manji som i to kod Čečine, Kopašnice i između doljevačkih mostova.

Mrena je lovljena u Grdeličkoj klisuri, naročito kod Palojca i prvog tunela, gde su padale i trokilašice. Bucov je dobijan na mušice, a klen se ovih dana mnogo bolje lovi na pritokama Južne Morave. Na stajaćicama je udarala i štuka, na Barju je uhvaćena i jedna od četiri kilograma.

 

Izvor: www.pressonline.rs