Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Takmičenje za najbolji ribarski kotlić

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD- Zemunski alas Vladimir Todorović osvojio je danas prvu nagradu za najbolju riblju čorbu i mesec dana besplatnog zakupa pijačne tezge na Zemunskoj pijaci.

Takmičenje je organizovalo JKP „Gradske pijace” povodom godinu dana od uspostavljanja prve Alaske pijace u Zemunu, a o nagradi je odlučivao novinarski žiri beogradskih redakcija.

Alaska pijaca je organizovana na delu Zemunske pijace na kome se prethodnih godina prodavala riba u neprihvatljivim uslovima, dok sada postoji 18 prodajnih mesta, uređenih po najvišim standardima, prostor za prodaju žive rečne ribe, ribe u rashladnim vitrinama i ribe na ledu u centralnom delu prostora. Savremena pijaca sa svežom rečnom ribom značajna je za sve građane, jer na jednom mestu mogu da se nađu najbolji i najsvežiji plodovi dve velike reke, čime se čuva tradicionalna i društvena uloga pijaca.

Dragan Pušara, direktor JKP „Gradske pijace”, istakao je da je ovo takmičenje drugo po redu i da se nada da će ono postati tradicionalno.

– Za utiske o radu na Alaskoj pijaci treba pre svega pitati zakupce, ali ono što mi u „Pijacama” imamo kao podatke jeste da su zadovoljni kako prodavci tako i kupci, jer uslovi koje smo uspostavili u ovom delu pijace garantuju ponudu svežih namirnica. Ovo je i prilika da se najavi predstojeća rekonstrukcija Zemunske pijace, čija će prva faza početi 15. maja. Tokom te faze biće porušeni svi objekti na donjoj pijaci, a na njihovom mestu naći će se 44 nova, po sektorima objedinjena lokala. Sa gornjeg trga biće uklonjeni svi montažni objekti i to će biti uvod u stvaranje prvog pijaca-trga u Beogradu – najavio je Dragan Pušara.

Iako su svi alasi bili raspoloženi za kuvanje, nisu bili baš spremni i da recept za dobru riblju čorbu podele sa okupljenim građanima, koji su takođe imali priliku da degustiraju današnje specijalitete. Najraspoloženiji je bio pobednik Vladimir Todorović, koji je na kraju ipak pristao.

– Za dobru riblju čorbu potrebno je kuvanje od sat i po vremena uz što više luka, tri vrste ribe, malo ikre koja ide na kraju i naravno uobičajeni začini, iz prodavnice, fant, paradajz, ali ima i nekih koje ne bih otkrivao. Njih čuvam u rezervi i za takmičenje sledeće godine, jer kako kaže narod, ne treba menjati ono što je dobro – rekao je Vladimir, kome su na pobedi čestitale sve njegove kolege i zaposleni u „Pijacama”.

 

Izvor: www.glas-javnosti.rs