Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Dani ronjenja na Adi Ciganliji

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD - Na Adi Ciganliji danas je počela manifestacija “Dani ronjenja”.

Ona će trajati naredna dva dana, i tokom nje posetioci Savskog jezera imaće mogućnost da besplatno naprave probno ronjenje sa kompletnom ronilačkom opremom i instruktorom, ali i pogledaju podvodnu postavku fotografija.

Istovremeno, u Centru za vodene sportove biće otvorena izložba podvodnih fotografija koje su snimljene u Savskom jezeru tokom Međunarodnog kupa podvodne fotografije održanog ove godine. Cilj manifestacije je da se posetiocima Ade Ciganlije prikaže podvodni svet jezera, ukaže na problem očuvanja voda, ali i da se promoviše sportski način života.

- Današnja manifestacija i izložba fotografija su najbolja ilustracija vrhunskog kvaliteta vode u Savskom jezeru. Ona je u ovo doba godine prve kategorije, a tokom leta kategorija varira između prve i druge. Bogat i raznovrstan biljni i životinjski svet potvrđuju odličan kvalitet vode – rekao je Siniša Mladenović iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, koji inače rekodovno kontroliše vodu u Savskom jezeru.

Manifestaciju “Dani ronjenja” organizaciju ronilački klub S.D.T „Svet ronjenja“ i JP „Ada Ciganlija“. Više informacija o programu i prijavljivanje za ronjenje nalazi se na sajtu www.svetronjenja-sdt.rs.

 

Izvor: www.blic.rs