Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Donatorska regata "Jedra za Japan"

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Pod sloganom "Jedra za Japan", Jedriličarski Klub Gemaks iz Beograda organizovao je na Savi donatorsku regatu za prikupljanje pomoći prijateljskom narodu Japana. Donacija će u Japan biti prosleđena posredstvom Crvenog krsta Srbije. 

Na 4. kilometru leve obale Save, preko stotinu jedrilica iz skoro svih najboljih srpskih klubova stvorilo je prizor za pamćenje. Jedra na ovoj regati bila su podignuta za Japan, za pomoć prijateljskom narodu da što lakše preboli sve muke koje su ga snašle u martu mesecu. Ni najmlađim jedriličarima nisu bile potrebne dodatne lekcije iz solidarnosti.

Organizator manifestacije, JK Gemax , s ponosom ističe da će svako jedro obezbediti donaciju koja će se preko Crvenog krsta Srbije uputiti sportistima i narodu Japana.

Predstavnici Japana u Srbiji cene napore našeg naroda da pomogne koliko god je to moguće, pa je i ova regata postala simbol velikog i uzajamnog poštovanja dveju prijateljskih država.

Pohvale i na adrese organizatora  regate,  Jedriličarkom Klubu Gemaks i nacionalnom savezu ovog sporta, jer su pored svih beogradskih klubova obezbedili dolazak i takmiča iz Smedereva, Novog Sada, Palića i ostalih gradova Srbije.

 

Izvor: www.studiob.rs