Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Akvatlon i čišćenje jezera

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Glavni događaj ovog vikenda na Adi Ciganliji, osim brojnih sportskih takmičenja, biće sutrašnje podvodno čišćenje Savskog jezera, koje će početi u 14 sati kod restorana „Jezero”.

Ovu tradicionalnu akciju JP „Ada Ciganlija” organizuje četvrti put, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije. Namera je da se podigne svest društva o potrebi zaštite reka i priobalja, kao i da se javnosti skrene pažnja na problem nepropisnog bacanja smeća. Na događaju će, između ostalih, učestvovati i Vlade Divac, predsednik OKS-a, Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, i Goran Trivan, gradski sekretar za životnu sredinu.

Današnji dan na Savskom jezeru, od devet do 18 sati, obeležiće četvrta međunarodna kajak-kanu regata u organizaciji Nautičkog kluba „Beograd”, a danas i sutra od devet do 15 sati biće upriličena i 13. memorijalna regata „Zoran Radosavljević” na kojoj se očekuje oko 40 posada. Triatlon savez Beograda sutra će od šest do 15 časova prirediti peti Beogradski akvatlon, kod šetališne staze iza lokala „Na kraj sveta”, na kojem će se takmičari oprobati u trčanju i plivanju. Istog dana, od 17 do 18.30, Joga savez Srbije održaće besplatne časove joge na zelenoj površini pored trim parka.

Kao i svake godine, Beograđanima će za vikend na raspolaganju biti brojni otvoreni sportski tereni za više od 50 različitih sportova kao što su fudbal, rukomet, košarka, odbojka, golf, tenis i drugi, ali i rekreacija u trim parku koji sada ima i solarno osvetljenje.

 

Izvor: www.politika.rs