Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Spremni za leto

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Javno preduzeće „Ada Ciganlija“ predstavilo je u Centru vodenih sportova na Savskom jezeru planove preduzećea u pogledu unapređenja bezbednosti na kupalištu. Predstavnici italijanske Nacionalne službe za spasavanje, tom prilikom su svečano uručili diplome spasiocima koji će tokom predstojeće kupališne sezone brinuti o bezbednosti posetilaca Savskog jezera.

U okviru saradnje preduzeća Ade Ciganlije, Spasilačke asocijacije Srbije i italijanske Nacionalne službe za spasavanje već treću godinu sprovodi se program obuke naših spasilaca. Ova saradnja je uspostavljena s ciljem da se rad spasilačkih službi uskladi sa evropskim standardima.

Direktor Ade Zoran Gajić, rekao je da je bezbednost na kupalištu svake sezone prioritet i da zato iz godine u godinu ovo preduzeće nastoji da unapredi ovaj segment.

- Pored obuke spasilaca koja je u potpunosti po evropskim standardima, konstantno radimo i na poboljšanju tehničke opremljenosti, te smo u skladu sa tim ove godine nabavili i novi spasilački čamac koji će poboljšati rad naših spasilačkih službi - istako je Gajić . On je dodao da nastojanja preduzeća da podigne nivo bezbednosti treba da prati i odgovorno ponašanje posetilaca koji treba da se pridržavaju pravila i ne kupaju se pre početka sezone.

Sertifikati koje su dobili spasioci omogućavaju im i rad u inostranstvu, budući da se radi o obuci po standardima koji se primenjuju svuda u svetu. Veliki broj spasilaca koji se brinu o bezbednosti na Adi Ciganliji nastavlja svoj profesionalni rad na najpoznatijim svestkim plažama, što govori u prilog činjenici da na „beogradskom moru“ rade vrhunski stručnjaci.

Nakon dodele diploma, spasioci su izveli pokaznu vežbu tokom koje su demonstrirali specifične tehnike spasavanja na Savskom jezeru. Dan posvećen bezbednosti, nastavljen je održavanjem jednodnevnog seminara za pripadnike spasilačkih službi na kojem su predstavnici italijanske Nacionalne službe za spasavanje predstavili našim spasiocima nove tendencije u spasilaštvu.

 

Izvor: www.danas.rs