Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

„Viktor Igo” zastao na procvetaloj Tisi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

KANjIŽA - Pomoćnik ministra za infrastrukturu mr Pavle Galić, državni sekretar u ministarstvu ekomnomije i regionalnog razvoja dr Goran Petković i predsednik kanjiške opštine Mihalj Njilaš, u prisustvu predstavnika Granične policije i Carine, kao i pograničnih organa Republike Mađarske, svečano su otvorili novouređeni pristan na rečnom graničnom prelazu na Tisi kod Kanjiže.

Svečanost je uveličao pristan turističkog broda „Viktor Igo„, francuske kompanije iz Strazbura, koji je jedini brod-hotel koji svake sezone plovi na reci Tisi, na relaciji od Budimpešte do Tokaja i obrnuto, na kome su uglavnom francuski turisti. Prolazak velelepnog broda-hotela „Viktor Igo„, čija je kontrola do sada obavljana na reci i prvi put je mogao da se usidri na obali kod graničnog prelaza, radi pasoške i carinske kontrole, poklopila se i sa prirodnim fenomenom cvetanja Tise, jedinstvenog u Evropi, a koji je otpočeo prekjuče. Ulaganje u uređenje pristana omogućeno je saradnjom lokalne samouprave opštine Kanjiža i ministarstava ekonomije i regionalnog razvoja i za infrastrukturu i energetiku. Turistička organizacija opštine Kanjiža je u kampu Odreda izviđača „Kanjiža„ otvoren je informacioni punkt za nautički turizam, prvi na reci Tisi i Srbiji. 

 

- Novi infrastrukturni objekat na Tisi značajan je za bezbednost plovidbe i razvoj rečne privrede u celini. Često govorimo o Koridoru 7, čija je leva pritoka reka Tisa koja je plovna kroz našu zemlju i zaslužuje ozbiljnu pažnju - naglasio je Pavle Galić.

 

 

Izvor: www.dnevnik.rs