Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Pontonom do Lida od 15. juna

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

PONTON na Dunavu, preko koga će građani besplatno da prelaze na popularno kupalište Lido, biće postavljen 15. juna, potvrdio je za "Novosti" Milosav Stamenov, član veća gradske opštine Zemun.
Za postavljanje i održavanje pontonskog mosta zadužena je kasarna iz Šapca, koja jedina u Srbiji radi pontone, dok će opština Zemun obezbediti ove letnje sezone spasioce, medicinsko osoblje, noćne čuvare, kao i čišćenje ostrva i odnošenje smeća. Nabavljeno je 50 velikih suncobrana, a za nekoliko dana do Lida će biti sprovedena pijaća voda.

Ovaj projekat koštaće šest miliona dinara, koliko je izdvojeno i za prošlu sezonu, koja je trajala do 10. oktobra, ali kupanja će ove godine, zvanično, biti samo do 10. septembra.

Prema rečima Stamenova, opština će ovih mesec dana nadoknaditi Zemuncima, raznovrsnim kulturno-umetničkim programom, koji će vikendom, biti po prvi put organizovan na Lidu.

- Uputili smo zahtev Sekretarijatu za urbanizam za postavljanje pravog pešačkog mosta, koji bi mogao da se koristi cele godine. Želimo da ovo, zaštićeno prirodno dobro, pokažemo turistima i približimo građanima, a da ne remetimo ekološki koncept. Leti bi ostrvo moglo da se obilazi autićima na struju, a zimi bi moglo da se napravi klizalište za decu. Otvoreni smo za sve ideje - ističe Stamenov.

 

Izvor: www.novosti.rs