Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Sutra počinje Drinska regata

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Program sedme Regate "Drina je samo jedna", koji će obuhvatiti niz sportsko-rekreativnih, zabavnih i kulturnih aktivnosti, počeće sutra u Gornjoj Koviljači, a spust Drinom od Malog Zvornika do Loznice odvijaće se u nedelju.
Manifestacija će da bude otvorena koncertima Gradskog mešovitog hora i grupe pevača Kulturno-umetničkog društva "Karadžić" iz Loznice, kao i nastupima veterana tog društva, plesnih grupa i dece iz lozničkih igraonica. 
Ti nastupi biće uveče održani u sportsko-rekreativnom centru "Sunčana reka" u Gornjoj Koviljači, gde će da bude cilj plovidbe, a zatim će u centru grada lozničani i gosti imati priliku da poslušaju koncert Kikija Lesendrića i grupe "Piloti". 
Takmičenjem u ribolovu i spremanju riblje čorbe, u subotu će u Gornjoj Koviljači da bude nastavljen program, nakon ćega će da uslede sportska nadmetanja i smotra fijakera, a uveče će da bude priređen nastup lozničke grupe "Riznica" koja neguje etno zvuke. 
Posetioci "Sunčane reke" će zatim moći da pogledaju film "Ranjeni orao" reditelja Zdravka Šotre koji se, zbog privrženosti Gornjoj Koviljači, gde je snimao pojedine scene za svoje TV serije, odlučio da bude promoter regate, u čemu mu se pridružio i glumac Dragan Nikolić. 
Centralna aktivnost, spust 17 kilometara dugom plovnom stazom od Malog Zvornika do Gornje Koviljače, biće u nedelju, a pratiće ga raznovrstan rekreativni i zabavni sadržaj, dok će popodne da budu uručene nagrade, čime će se završiti program manifestacije. 
Lokalna samouprava Loznice, u saradnji sa susednim opštinama Mali Zvornik i Zvornik u Republici Srpskoj, organizuje Regatu sa ciljem da podstakne razvoj turizma kao jedne od osnovnih delatnosti na kojima se zasniva dugoročna strategija razvoja tog grada. 
Predstavnici Turističke organizacije Loznice i njihove kolege iz susednih opština iz naše zemlje i Republike Srpske će, tokom trodnevnog programa manifestacije, predstavljati turističku ponudu i podsticati posetioce da se opredele za obilazak tih krajeva.

 

 

Izvor: www.b92.net