Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Nautičko turistički vodič Save

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Privredna komora Beograda izdala je višejezičnu publikaciju "Sava - nautičko turistički vodič" , koja je namenjena preduzećima čije su aktivnosti vezane za reku Savu, kao i svim ljubiteljima prirode koje privlači reka Sava.
U vodiču je detaljno prikazan celokupan tok reke Save, a na kartografskim podlogama uneti su svi podaci, relevantni za plovidbu tom rekom, označene su GPS lokacije i lokacije prema kilometru rečnog toka i obale.
Sa više od 200 originalnih fotografija, detaljnim opisom turističke ponude naselja uz Savu i njene pritoke, 85 segmenata karata, knjiga je autenticno štivo za sve poklonike nautičkog, ribolovnog, sportskog, ekološkog i etno turizma.
Prikazane su sve mogućnosti - od planinarenja i raftinga u Sloveniji, tajni Lonjskog polja i utvrdenja uz Savu u Hrvatskoj, lova i ribolova u Posavini u BiH, arheološkog blaga Sremske Mitrovice do Beograda - metropole na dve velike reke.
Reč je o reprezentativnom izdanju na srpskom i engleskom jeziku u tiražu od 3.000 primera ka za tržište Srbije, na 208 strana.
Knjiga je povezana metalnom spiralom, što omogućava lako listanje karata i trajnost poveza u uslovima korišćenja na čamcima i jahtama.
Knjiga je izdata u saradnji sa Reginalnom privrednom komorom Valjeva i Sremskom privrednom komorom, a reč je o jednom u nizu ostvarenih rezultata međudržavne saradnje - privrednih komora Srbije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske i Slovenije.
Izdanje ima partnersku podršku Savske komisije i pokroviteljstvo Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

 

U beogradskoj komori podsećaju da je nedovoljno iskorišćen nautičko - turistički i ukupan privredni potencijal basena reke Save, bio povod da se pre pet godina osnuje Forum predsednika privrednih komora „Ekonomske regije u slivu reke Save“ ERUSRS.


Projektom ERUSRS postavljeni su ciljevi razvoja ekonomskih odnosa, infrastrukture, zaštite životne sredine, razvoja turizma i povezivanja nauke i prakse, a očekivani, krajnji efekti ove saradnje su održivi razvoj, jačanje prekogranične saradnje i brža integracija ovog prostora u evropske tokove.

Pubikacija će biti zvanično predstavljena 12. jula u beogradskoj komori.

 

Izvor: www.economy.rs