Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Vlasnici plovila moraju da očiste otpad iz Save

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD - Istog dana kada su objavljene fotografije zapuštene desne obale Save, koje je Beograđanin Predrag Veselinović poslao “Blicu”, gradski inspektori izašli su na teren, a danas počinje sređivanje poteza od Gazele do Tramvajskog mosta, gde je sad zbog nagomilanog smeća i nasukanih olupina gotovo nemoguće prići.

- Čim smo videli fotografije na sajtu Blica, naložili smo inspektorima da provere stanje. Obišli smo obe strane Save i svim vlasnicima plovnih i plutajućih objekata ostavili obaveštenje da do četvrtka očiste smeće oko objekata. U suprotnom, protiv onih koji to ne urade primeniće se kaznene mere - kaže Nebojša Tomić, zamenik gradskog sekretara za inspekcijske poslove.

On smatra da je obala i vodeni prostor Beograda sve uređeniji jer grad u poslednje vreme u saradnji sa komunalcima ozbiljno radi na njihovom čišćenju i održavanju. Kao primer ističe akciju završenu prošle nedelje na sada detaljno uređenom dunavskom keju.

Nizak vodostaj je pokazao sve što naše reke kriju: flaše, delove brodske opreme, razni drugi otpad nasukali su se na obalu odmah do napuštenih olupina brodova, čamaca i šlepova koji “usidreni“ uz obalu i pomalo nakrivljeni podsećaju na poprište velike pomorske bitke. Da je ljudski nemar i nepažnja glavni krivac govori i činjenica da je ovaj deo obale nedavno očišćen.

- Beogradsku stranu Save, od Brankovog mosta do Gazele, o kojoj govori vaš čitalac očistili smo temeljno početkom juna u velikoj akciji “Očistimo Srbiju“.

Planom za 2011. predviđeno je uređenje leve obale i priobalja Save (kej kod Ušća - od Brankovog do starog Savskog mosta, oko Gazele i blokova 70a, 70, 44 i 45), kao i desna obala i priobalje Dunava (od spomenika kod hotela „Jugoslavija“ do Lida, Kej oslobođenja - od starog Železničkog mosta do ušća Topčiderske reke i od marine SRC „Milan Gale Muškatirović“ do Dorćola) - navode u JVP “Beogradvode“.

 Ukažite na sve što vam smeta u Beogradu

Redakcija “Blica“ poziva čitaoce da, ako primete nečiji propust koji im otežava život, bilo šta u Beogradu što ruži izgled grada ili naiđu na neki problem za koji nisu sigurni ko je nadležan da ga reši, to prijave našoj redakciji. Fotografije ili snimke, uz opis onoga na šta ukazujete, možete nam poslati mejlom na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

Izvor: www.blic.rs