Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Beograd: Sudar jahte i čamca

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

NA ribarski, drveni čamac, kojim se vozio Branko Dvornić (68), u petak oko 14.30 časova, naletela je jahta marke "Abraham 2", pančevačkih registarskih tablica.

Nezgoda se dogodila kod marine "Dorćol", u blizini Nebojša kule. U ovom incidentu, na sreću, niko nije povređen, ali je načinjena materijalna šteta, s obzirom da je u potpunosti uništen motor sa ribarskog čamca.

Prema prvim informacijama, Dvornić je u petak pre podne bio u vikendici kod prijatelja. U povratku kući, dok je svojim čamcem prelazio na drugu obalu, na njega je naletela jahta. Od siline udarca, Dvornićev čamac se prevrnuo i on je upao u reku. Vozač jahte se nije ni osvrnuo, nego je punom brzinom nastavio dalje. Nije ga zanimalo šta se dogodilo sa čovekom iz čamca koji je prevrnuo, niti mu je dao bilo kakav znak da se "pobesneloj" jahti ukloni sa puta.

Ribari koji su u to vreme sedeli u marini "Dorćol", brzo su reagovali. Jednim čamcem dovezli su se do mesta na kojem je Dvornić upao u reku i izvukli ga na obalu. Zatim su se "dokopali" i jahte i njenog vlasnika, kojem su, čamcima, preprečili put. Onda su pozvali policiju...

Na lice mesta ubrzo je stigla Rečna policija, koja je izvršila uviđaj i uzela izjave Dvornića, vozača jahte i svedoka.

- Sreća, pa se sve dobro završilo po Branka - kaže Uroš Vukosavljević, jedan od očevidaca. - On je stari alas, ceo život je proveo na Dunavu i dobro pliva. Ali, šta da je u čamcu koji se prevrnuo, bilo dete ili neko ko ne zna da pliva?

GRAĐANI

NA DORĆOLSKOJ marini okupilo se u petak dosta građana, koji su u šoku, posmatrali šta se dogodilo s ribarskim čamcem. Prisutni sugrađani su sa nevericom, i pošto je policija obavila uviđaj, a ribari se s prijateljem Dvornićem udaljili, ostali da pričaju o ovom incidentu i nagađali šta bi se dogodilo da Dvornić nije znao da pliva ili da mu niko nije pritekao u pomoć.

 

Izvor: www.novosti.rs