Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Адреналин заталасао Дунав

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Džet ski šampionat „Alpe Adria kup„ - takmičenje u vožnji skutera na vodi - počeo je juče na novosadskoj plaži Štrand koja je u ova dva dana ugostila 103 prijavljena takmičara iz cele Evrope.
Predsednik Džet ski kluba „Motodžet” iz Novog Sada, Aleksandar Krevešić kaže da su uslovi za takmičenje idealni i da su gosti više nego zadovoljni onim što nude Dunav i Štrand.
- „Alpe Adria kup„ postoji od 2005. godine i predstavlja najprestižniji kup u Evropi kada se radi o vožnji skutera na vodi. Prošle godine smo ovde organizovali promotivnu trku, a ovogodišnja je prva koja će se bodovati za šampionat - objašnjava Krevešić koji i sam učestvuje u takmičenju.
Takmičari su juče vozili skutere u 12 različitih klasa, svaki od njih će to učiniti i danas, a nakon sabiranja jučerašnjih i današnjih rezultata biće proglašeni pobednici u svakoj od klasa, odnosno kategorija. Prema propozicijama, startuje se sa obale, vozi se slalom vožnja oko bova a nakon petneast minuta vožnje, prolazi se kroz cilj. Najbolji vozači dobiće pehare, a s obzirom na to da ovo nije u potpunosti profesionalno takmičenje, novčanih nagrada neće biti.
Na Štrandu tokom takmičenja boravi blizu tristo ljudi jer svaki od takmičara u svom timu ima još po dva ili tri čoveka. Smešteni su ispod Mosta slobode a kako kaže Aleksandar Krevešić, kako na Štrandu postoji adekvatna infrastruktura - toaleti, tuševi, pristup internetu, kafei i restorani, neki od gostiju zadržaće se tu i nakon što se takmičenje završi. Jedna od takmičarki, Dragica Ivančić iz Maribora, kaže da je oduševljena takmičenjem, Štrandom i Novim Sadom.
- Ovim sportom se bavim već tri godine i to čisto iz hobija. Međutim, treninzi nisu ni malo laki jer je ovo ipak težak sport, treba ti mnogo kondicije ali i adrenalina. Nema mesta za strah jer ukoliko voliš to, onda je u glavi sve složeno i ni jedna opasnost ne može da te dekoncentriše. Takmičim se najviše zbog dobrog druženja i sjajne atmosfere koja uvek vlada među takmičarima - dodaje ona.
Džet ski šampionat podržali su Grad , Turistička organizacija i Gradsko veće za sport i omladinu kao i „Gradsko zelenilo” koje je organizatorima - Džet ski klubu „Motodžet” i takmičarima ustupilo Štrand.

 

 

Izvor:  www.dnevnik.rs