Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Cepterova jahta u Splitu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Pedeset metara duga jahta „Džoj mi", u vlasništvu Filipa Ceptera, jednog od najbogatijih evropskih biznismena poreklom iz Srbije, uplovila je juče ujutru u marinu ACI u Splitu, piše hrvatski „Jutarnji list"
Veličanstveni brod, do sada neviđenog pop art dizajna i superluksuznog enterijera, vredan više od 30 miliona evra, izgrađen je u hrvatskom brodogradilištu „Kraljevica" kod Rijeke. Koža, oslikane tkanine i plemenito drvo osnovni su materijali korišćeni kod u opremanju velikog salona, četiri kabine za goste i dva vlasnička apartmana na gornjoj od ukupno tri brodske palube. Celo leto ova luksuzna ploveća lepotica krstariće Jadranom, a u njenom luksuzu, osim samog Filipa Ceptera, uživaće i njegovi gosti iz evropskog i svetskog džet-seta.

Jahtu je projektovao poznati brodski arhitekta iz Splita Srđan Đaković, koji je smislio vrlo hrabra i do sada neviđena rešenja, a za dizajn je bila zadužena Marijana Radović. „Džoj mi" ima tri palube, a apsolutno sve je luksuzno i podređeno udobnosti putnika.

Ova jahta umesto uobičajene bele ima spoljašnjost različitih boja - crvene, crne, žute i bele. Takođe, vlasnička paluba sa dva apartmana je na vrhu, što je još jedna inovacija, a cilj je da vlasnik na brodu ima osiguranu potpunu intimu. Na najvišoj etaži uz vlasnikove prostorije je i komandni most. Iznad nje je 90 kvadratnih metara prostora za sunčanje sa džakuzijem, šankom i ležaljkama.

Cepterova jahta ima i platformu za sunčanje, teretanu sa saunom i mini ronilački centar. Na glavnoj palubi smešteni su veliki salon sa barom i četiri apartmana za goste.

 

Izvor: www.press-online.rs