Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Od batajničkog spusta do plaže Lido

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U organizaciji Gradske opštine Zemun i Nautičkog kluba „Liman“ iz Zemuna u nedelju, 7. avgusta, biće organizovana „Velika zemunska regata 2011“. Start regate zakazan je za 10 časova na batajničkom spustu, dok je cilj plaža Lido.

 

Regata se održava u okviru projekta „Zemun na Dunavu“, programa „Exchange 3“, koji finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO). Istovremeno, GO Zemun organizovanjem „Velike zemunske regate“ tradicionalno obeležava međunarodni Dan Dunava, čiji je pokrovitelj Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav (ICDPR) i promoviše turističko-rekreativne potencijale u okviru manifestacije „Leto na Lidu“. Spust će se realizovati uz desnu obalu Dunava (van plovnog puta) od batajničkog spusta do plaže „Lido“, a očekuje se učešće oko 200 veslačkih čamaca, rafting čamaca, kajaka, kanua, jedrilica i drugih plovnih objekata koje pokreće ljudska ruka.

Kako stoji u saopšetnju, cilj organizovanja ove manifestacije jeste da Gradska opština Zemun u saradnji sa nautičkim klubovima i ljubiteljima reke pokaže svoje rekreativne, turističke i ekološke potencijale i da afirmiše svoj položaj na Dunavu - najznačajnijoj evropskoj plovnoj reci.

 

Izvor: www.danas.rs