Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Čamcima do Novog Sela

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BAČKA PALANKA: Proteklog vikenda u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca „Šaran” iz Bačke Palanke održana je druga regata motornih čamaca i brodica do Bačkog Novog Sela.

Na put dugačak oko 20 kilometara, a od Palanke se išlo uzvodno, pa je do Novog Sela trebalo tri sata, krenulo je 30-tak plovila sa oko stotinu učesnika. Među čamcima i brodicama bilo je i onih sa jakim motorima, koji bi ovu rutu prevalili znatno brže, ali je odlučeno da se ide prosečnom brzinom pente četvorke, kako bi se održala kolona. Proteklog vikenda palanački regataši proveli su na vodi više od šest sati, ali nije im žao. 

Cilj je bio u Bačkom Novom Selu, gde je zakazan ručak - radio je roštilj i talandara. Osveženje su svi nosili u ručnim frižiderima, pa je i pored velike žege svima prijalo. Svi su se živi i zdravi vratili u palanačko zalivno jezero Tikvara odakle su i krenuli i koje je matična luka skoro svim učesnicima regate. 

Osim druženja organizatori kažu da ovakve, jednodnevne regate imaju za cilj da njihovi učesnici bolje upoznaju Dunav, jer ima onih koji i pored nekoliko godina pecaroškog staža skoro da nisu izašli iz jezera, ili su pecali na obali Dunava.

 

Izvor: www.dnevnik.rs