Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Vožnja brodom za mališane iz nekadašnjeg nehgijenskog naselja „Gazela"

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Tridesetoro mališana iz nekadašnjeg nehigijenskog naselja ispod „Gazele", koji sada žive u novoformiranim naseljima Kijevo, Boljevci i Lipovica, upoznali su Beograd sa reka. 
Krstarenje Savom i Dunavom za njih su organizovali Sekretarijat za socijalnu zaštitu i Turistička organizacije Beograda u saradnji sa Jahting klubom „Kej".
- Deca su imala prilike da se upoznaju sa Beogradom iz drugačije perspektive i drago nam je što su sa puno pažnje i interesovanja slušali priče o svome gradu. Tokom vožnje brodom čuli su zanimljive priče o ušću Save u Dunav, o Velikom ratnom ostrvu, Beogradskoj tvrđavi i spomeniku „Pobednik" i o životu na rekama. Deca su već krstarila gradom iz otvorenog autobusa, a uskoro ćemo za njih organizovati i izlet do Avalskog tornja - rekao je Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda. 
Inače, mališani koji su nekad živeli ispod mosta „Gazela" nedavno su posetili gradilište mosta na Adi, gde su od inženjera saznali kako se gradi most. U prethodnom periodu deca su se takođe upoznala sa različitim profesijama, posetivši fudbalere „Partizana", Narodnu skupštinu, Vatrogasnu brigadu „Beograd" i Specijalnu antiterorističku jedinicu. Školarci iz ovih naselja išli su i u obilazak Kalemegdana i Beogradske tvrđave u pratnji stručnog vodiča.

 

 

Izvor: www.studiob.rs