Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Brodska žurka na Dunavu i Savi za decu iz Zvečanske

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Deca iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici prokstarila su juče Dunavom i Savom na brodu „Dunavksi biser“.
Ovo putovanje dobili su na poklon od Somboraca koji su pobedili u akciji „Ekipa iz kraja“, čiji je organizator bio dnevni list „24 sata“, i odlučili da svoju nagradu nesebično uruče mališanima iz ove ustanove.
ŽURKA - Oko pet sati po podne „Dunavski biser” isplovio je iz luke ispod Kule Nebojše sa dvadesetak dece iz Zvečanske ulice koja su se pola sata pre toga okupila željno iščekujući plovidbu.
Među njima bilo je i mlađih, ali i onih malo starijih, tinejdžera, i uprkos razlici u godinama, svi su složni kao jedna velika porodica.
Iako kažu da su do sada već plovili brodom, ovo im je posebno draga plovidba jer su je dobili na poklon.
- Bili smo veoma uzbuđeni kada smo čuli da je ekipa iz Sombora odlučila da nama ustupi svoju nagradu. Jedva smo čekali da krenemo. Veoma je lepo ovde na brodu, Beograd mnogo lepše izgleda sa reke - pričaju mališani.
S njima na krstarenje krenuli su i rukovodioci, psiholozi, medicinske sestre, koji se o deci svakodnevno brinu u domovima.
- Oni vole sve vrste zabavnih sadržaja, i izlaske u grad, pozorišta, bioskope, svaki vid druženja... Ovo na vodi je izuzetno prijatno iskustvo, svakako im prija i sigurno uživaju - kaže za „24 sata” Snežana Milovanović, rukovodilac doma za srednjoškolsku i studenstku decu.
Ona dodaje da su mališani već imali prilike da se voze brodićem, ali da je ovo posebno lep gest.
- Postoje razne organizacije koje ukazuju neki vid pažnje deci i ona se tome uvek raduju. Dobro je iskoristiti lepo vreme da se malo opuste i uživaju pre polaska u školu. Na razne načine popunjavamo slobodno vreme: kroz radionice, klubove, izlaske u grad, sportske sadržaje - dodaje Milovanovićeva.
Deca su uživala na reci uz sunce i prijatnu muziku, usput pogađajući delove grada, a kako je brodić prolazio ispod mostova, komentarisali su koji je najlepši.
Posebno im se dopalo što su se fotografisali, a bilo je i onih koji su se pronašli sa druge strane objektiva, pa su i sami želeli da okinu nekoliko fotki Beograda sa Dunava.
Pričali su o muzici, šta rade u slobodno vreme, a poverili su nam i čime žele da se bave, pa bi tako Branislav da bude glumac, dok Mina sebe vidi kao televizijsko lice.
- Svaki dan prikupljam vesti i onda sama pripremim jutarnji program, popodnevni i večernji - priča devetnaestogodišnja Mina.
Nasmejana deca na kraju su grupno zahvalila Somborcima na tome što su im darovali divno iskustvo.
Izvor: www.24sata.rs