Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Pomor ribe usled niskog vodostaja

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

SREMSKA MITROVICA -

Uzrok uginuća velike količine ribe u kanalu Jarčina kod  sremskomitrovačkog sela Jarak najverovatnije je nedostatak kiseonika u vodi usled niskog vodostaja izjavio je za televiziju Vojvodine Dobrivoje Mijajlović pokrainski inspektor za ribarstvo.

On je naglasio da se radi o uobičajnoj pojavi da riba strada prvo u malim pa zatim, ako sušni period potraje  i u većim vodotocima.

Dodatni problem u ovakvim situacijama predstavlja i prekomerno korišćenje vode poljoprivrednika koji su svoju proizvodnju bazirali na postojanju kanala i sada se nalaze u nezavidnoj poziciji.

Dok meštani tvrde da je upitanju nebriga, Nikola Bunčić, šef službe za melioraciju JP “Vode Vojvodine” izjavio je za  “Blic” da je tačno da ovo preduzeće upravlja kanalom, ali da krucijalni objekti koji nisu u funkciji, ustava i crpna stanica pripadaju preduzeću “Agro Ruma”.

Po njegovim rečima prvo je potrebno rešiti pravni problem i objekte vratiti u vlasništvo “Vode Vojvodine” pa tek onda pristupiti izradi projekta sanacije kako se ovakve stvari ne bi ponovo desile.

{youtubejw}Gli8s4qhch0{/youtubejw}

 

Izvor: www.rtv.rs