Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

TID Regata

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Međunarodna turistička dunavska regata - TID

 

TID regata je najveća i najduža rečna Regata na svetu, traje 61 dan i prevesla se 2080 km rekom Dunav. Regata je veoma popularna u svetu i pored učesnika iz podunavskih zemalja ima učesnika i sa drugih kontinenata. Na regati su zastupljena deca, odrasli i starije osobe oba pola.

Svake godine 26. Juna regata kreće iz nemačkog grada Ingolštadta, a završava se u 28. Avgusta bugarskom gradu Silistri. U našu zemlju regata ulazi 28. Jula kod Apatina, a izlazi 14. Avgusta kod Brze Palanke.

 

 

Organizator Regate TID kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije.

 

Osnovno pravilo TID-a je: plovidba Dunavom čamcima (kajak-kanu) koje pokreće čovek sopstvenom snagom po etapnim mestima koja se za svaku zemlju utvrđuju na Međunarodnoj Konferenciji.
Dnevne etape su u proseku dužine oko 43 km. U etapnim mestima Regata boravi jedan dan osim u većim i glavnim gradovima zemalja kroz koje Regata prolazi i u kojima se zadržava po 2 dana.

Etapna mesta u našoj zemlji su: Apatin, Bogojevo, Bačko Novo selo, Bačka Palanka, Novi Sad, Stari Slankamen, BEOGRAD, Smederevo-Jugovo, Veliko Gradište, Dobra, Donji Milanovac, Tekija, Kladovo i Brza Palanka.