Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Rekordan izlov ečanskog šarana

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

Lukino selo - Alasi Ribarskog gazdinstva "Ečka" u Lukinom Selu, kod Zrenjanina, privode kraju sezonu izlova tokom koje se u njihovim mrežama našlo rekordnih 3.700 tona tovljene ribe i riblje mlađi, što je za 500 tona više od rekorda ostvarenog pre 18 godina, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor tog akcionarskog društva Nenad Radulović

 

 

U tom ribarskom gazdinstvu, poznatom pre svega po "ečanskom šaranu", ali i po smuđu, somu i tolstolobiku, organizovan izlov odvija se već tri veka, tačnije od 1711. godine, pa će naredna godina biti u znaku okruglog jubileja.

Rekordan izlov ostvaren je na jezerima ukupne površine 1.700 hektara, koja su smeštena između Lukinog Sela, Belog Blata i Ečke, a manjim delom i u Srpskom Itebeju i Melencima.

Uz rekordan izlov konzumne ribe, Radulović ističe i činjenicu da u 2010. godini ribarsko gazdinstvo neće kupovati riblju mlađ, jer su, posle dve decenije, potrebne količine proizvedene u ečanskim jezerima.

Dobri poslovni rezultati usledili su posle promene vlasničke strukture i ulaganja u modernizaciju proizvodnje, počev od januara 2008.godine, kada je većinski paket akcija preuzela kompanija "Mirotin".

 Izvor: www.rtv.rs