Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Izdavanje dozvola za rekreativni ribolov

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

Beograd - Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja saopštilo je da će štampati dozvole za rekreativni ribolov za 2010. godinu, radi efikasnijeg nadzora izdavanja i distribucije.

 

 

Zakonom o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda propisana je naknada za korišćenje ribarskog područja koju svaki korisnik mora uplatiti na račun za uplatu javnih prihoda, podseća se u saopštenju.

Ministarstvo ističe i da će ovakav način štampanja dozvola i evidencije o njihovoj distribuciji unaprediti nadzor i kontrolu nad distribucijom dozvola za rekreativni ribolov, kao i kontrolu prihoda budžeta Republike Srbije.

"Stupanjem na snagu odredaba navedenog zakona dozvole za rekreativni ribolov važe na celoj teritoriji Srbije, čime će biti povećan broj izdatih dozvola sa dosadašnjih 0,8 odsto stanovništva na više od jedan odsto u 2010. godini", kaže se u saopštenju.

Višegodišnje projekcije, kao i podaci o broju izdatih dozvola za rekreativni ribolov država u okruženju ukazuju da će njihov broj rasti shodno rastu bruto društvenog proizvoda i dostići oko šest odsto stanovništva.

Takođe, dozvole za rekreativni ribolov, koje će štampati Ministarstvo životne sredine, posedovaće ujednačen kvalitet izrade i jedinstveno rešenje zaštite od falsifikovanja.

Sredstva od naknada za korišćenje ribarskih područja koriste se namenski za zaštitu i održivo korišćenje ribljeg fonda preko Fonda za zaštitu životne sredine, odnosno preko Pokrajinskog budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za ribarska područja na teritoriji Vojvodine.

Korisnici ribarskih područja će u 2010. godini izdavati i distribuirati dozvole za rekreativni ribolov na svom ribarskom području.

 

Izvor: www.rtv.co.yu