Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Sajam turizma u znaku Dunava

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

Beograd - Posle ukidanja viza za putovanja Srba u zemlje EU, na predstojećem Sajmu turizma od 24. do 28. februara u Beogradu očekuje se još veći broj organizatora putovanja i posetilaca. Sajamska manifestacija u Beogradu sve više dobija na značaju, jer postaje važno mesto okupljanja turističkih poslenika iz jugoistočne Evrope. Na oko 32.000 kvadratnih metara ponude će predstaviti više od 40 zemalja sveta.

 

Ovogodišnja ponuda ima cilj da promoviše razvoj domaćeg turizma. U organizaciji ovog skupa značajna je podrška nacionalne i turističke organizacije Beograda, a tema sajma je Dunav. Sve zemlje donjeg Podunavlja potvrdile su svoje učešće. Doći će i predstavnici Nemačke, sa pokrajinom Baden-Vitenberg, pa se može reći da će se na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstaviti sve zemlje kroz koje Dunav protiče.

Prvi put na sajmu u Beogradu biće promovisano pet novih zemalja učesnica - Španija, SAD, Južna Afrika, Francuska i Italija.

Turizam Srbije biće predstavljen sa posebnim naglaskom na Beograd, Novi Sad, Puteve kulture, kulturno-istorijske spomenike, seoski turizam, aktivni odmor u prirodi i manifestacije, kao i prirodna bogatstva - nacionalne parkove i zaštićena prirodna dobra.