Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Nema struje za 54 brodića

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

Beograd - Privatni brodići na Savskom nasipu o kojima se tokom zime brine firma „Kolorit“ mogli bi da pretrpe oštećenje jer je Jugoslovensko rečno brodarstvo, bez najave, isključilo struju ovoj firmi.

 

Električnu energiju dobijamo sa trafo stanice JRB-a, i redovno plaćamo sve račune, ali su nam je bez ikakvog obaveštenja isključili. To može ozbiljno da ugrozi 54 broda o čijoj popravci i održavanju trenutno brinemo, a koji se nalaze u našoj marini – priča za „Blic“ Miloš Dimitrijević, vlasnik firme „Kolorit“.
On je objasnio da se za kretanje brodova koristi „dizel“ gorivo koje usled niskih temperatura može da se zaledi što, kako kaže, može da ošteti motor broda.
- Osim što je samoj firmi potrebna električna energija, njome snabdevamo i brodove, posebno u zimskom periodu kako bi mogle da rade specijalne grejalice koje se nalaze blizu rezervoara i tako sprečavaju da se gorivo zamrzne- kaže Dimitrijević.
Član Upravnog odbora JRB-a Milan Vidaković rekao je da su taj korak morali da preduzmu jer je firma „Kolorit“ bila nelegalno priključena na trafo stanicu JRB-a.
-Firma „Kolorit“ nema svoj priključak za struju i to što smo im omogućili da se priključe kod nas učinjeno je samo dobrom voljom. Međutim, pošto smo nekoliko puta dobijali opomene od Elektrodistribucije da je to što činimo nelegalno mi smo njihov priključak skinuli kako ne bi dobili kaznu – objašnjava Vidaković.

 

Izvor: www.blic.rs