Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Kit ubica usmrtio instruktorku

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Kit ubica u vodenom parku "Morski Svet" uhvatio je instruktorku u svoje česljusti i zatim je povukao  ispod vode, ubijajući je pred očima prestravljene publike. To  je treći zabeleženi slučaj u kojem je ova životinja bila uključena u ubistvo čoveka

Užasnuta publika odmah je napustila stadion, a deo parka je zatvoren.

Instruktorka Don Branšo (40) mazila je Tilikuma nakon podnevnog šoua kada je pet tona teška životinja uhvatila i povukla ispod vode, rekao je Čak Tompkins, direktor treninga životinja u svim "Morski svet" (SeaWorld) parkovima. Zvaničnici zabavnog parka rekli su da je iskusna instruktorka udavljena.

Eldon Skags, koji je prisustvovao nesretnom događaju, rekao je da je kontakt instruktorke sa kitom bio opušten, ali je nakon toga kit uhvatio i povukao plivajući po bazenu sa njom, prenosi Asošijejtid Pres. Skags je dodao da je čuo da kit ubica nije odgovarao na komande tokom prethodnog nastupa. Publika koja je prisustvovala tom šou rekla je da se kit ponašao kao neposlušno dete.

Zbog veličine životinje i prethodnih smrti, treneri nisu smeli da ulaze u vodu sa Tilikumom, a samo je desetak od 29 trenera radilo sa njim. Branšo je imala najviše iskustva u radu sa tridesetogodišnjim kitom, a ujedno je bila i jedan od najiskusnijih trenera u parku.

"Uvideli smo da se promenio", rekao je Tompkins dodavši da još uvek nije odlučeno šta će se desiti sa životinjom.

Tilikum je bio jedan od tri kita koji su okrivljeni za smrt trenera 1991. godine, a 1999. godine bio je akter još jedne smrti.

 

Izvor: www.b92.net