Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Procureo akvarijum pun ajkula u Dubajiu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Dubai - Jedan deo tržnog centra bio je evakuisan, zato što je akvarijum u kojem boravi preko 33.000 riba, uključujući i 400 ajkula, procureo zbog pukotine u staklu.

 

Po rečima jednog turiste, na staklu se videla pukotina iz koje je curila voda. On je, nakon što je evakuisan zajedno sa stotinama posetilaca, ispred tržnog centra video nekoliko desetina vozila Hitne pomoći.

Akvarijum je u vlasništvu kompanije "Emar propertiz" koja je izdala saopštenje da se radilo o manjem tehničkom problemu, koji je ubrzo sanirao njihov tim za održavanje. Po njihovim rečima, niko od posetilaca, a ni riba u akvarijumu, nisu bili ugroženi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Akvarijum u Dubajiu otvoren je novembra 2008. i poznat je po najvećem staklenom ramu na svetu, širine 32.9, a visine 8.3 metra. Načinjen je od "arsilik" stakla debljine 7.5 centimetara, koje je u stanju da izdrži pritisak deset miliona litara vode. U njemu živi preko 33.000 riba, među kojima ima primeraka 85 vrsta.

Zanimljivo je da ranije ovog meseca kompanija "Emar propertiz" već imala probleme, kada je zbog kvara na liftu bila primorana da zatvori vidikovac na najvišoj zgradi na svetu Burdž Halife.

 

Izvor: www.blic.rs