Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Mercedes-Benz SLS AMG kao inspiracija za gliser

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Supersportski Mercedes-Benz SLS AMG poslužio je kao insipracija za razvoj superbrzog glisera kompanije Cigarette Racing Team, koji je predstavljen protekle nedelje na Miami International Boat Show.

Kompanija Cigarette Racing Team, od 1969. godine važi za proizvođača najsnažnijih i najluksuznijih motornih glisera...

Za razvoj i proizvodnju svojih ekskluzivnih glisera, Cigarette Racing Team koristi iskustvo iz takmičenja klase "Offshore" na otvorenom moru. Novi model Cigarette 46' Rider se Mercedes-Benzu SLS AMG približava specifičnom bojom svog 14 metara dugog trupa. Na gliseru su kombinovane srebrna boja ALUBEAM i beli metalizirani lak AMG Designo MysticWhite.
Unutrašnjost glisera je obložena specijalnim materijalima, otpornim na vodu, a kombinacija boja je preuzeta iz kožom obložene unutrašnjosti modela Mercedes-Benz SLS AMG. Proizvođač na Mercedesovog supersportistu nije ugledao samo po kombinaciji boja, već i po snažnom agregatu, koji razvija 571 KS. Za pogon modela Cigarette 46' Rider zadužen je par turbo osmocilindričnih motora Mercury Racing, koji iz 9,0 litara zapremine razvijaju snagu od 1.350 KS, zahvaljući kojim Cigarette 46' Rider može razviti 210 km/h.