Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Pas preživio 16 dana na jedrilici

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Pas je plovio na jedrilici sa svojim gazdom Paulom van Rensburgom, kada je jedrilica nestala nakon što su namjeravali jedriti dva dana uz novozelandsku obalu. Šesnaest dana poslije jedrilica je nađena bez vlasnika, ali sa psom, zdravim i čitavim.

Nestalu jedrilicu locirala je novozelandska avijacija za vrijeme trenažnog leta, oko 110 km zapadno od otočja Chatham. Ribar, koji je potom došao svojim brodom do jedrilice i odvukao je do prve luke, našao je na njoj 2-godišnjeg retrievera, koji je samo promolio glavu iz kabine, a zatim nestao u njoj. Kada mu je ribar prišao, pas je bio uplašen, tresao se i bio tih.

"Pas je bio jako uplašen, ja sam ga izvukao van i umirujuće ga potapšao. Sav se tresao, ali je onda krenuo za mnom. Očito je nekoga tražio. Dao sam mu malo vode, no nije htio piti, iako je u svakom slučaju bio dehidriran," ispričao je svoju priču ribar.

Prijatelji nestalog mladića rekli su da su sve pokušali da ga nađu. Još uvijek se nadaju da će ga naći živog, možda u džepu zemlje blizu otočja Chatham. Formirali su grupu od šest ljudi koji će ga ići tražiti u tom području. Planiraju pročešljati svaku stopu zemlje, upotrebom brodova, helikoptera i lake letjelice. To su odlučili jer smatraju da je novozelandska obalna straža prerano odustala od potrage, nakon samo tri dana.

RCCNZ je odbacio te optužbe, izjavivši da su u tri dana pretražili površinu od 320.000 km2. Problem je što je jedrilica bila pod jedrima pa je i dalje jedrila i otišla van pretraživanog područja. Također smatraju da nitko u tim vodama ne može preživjeti tako dugo.

 

Izvor: www.naucat.com