Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Nemanja jači od brze reke

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Valjevo - Prava drama odigrala se u ponedeljak oko podneva na brani, na reci Gradac, na periferiji Valjeva.

U ledenoj i brzoj reci, u koju je najverovatnije skočila, maloletna devojčica, očajnički je, poslednjim atomima snage, pokušavala da se domogne obale, a od sigurne smrti spasao je Nemanja Mezin (25) iz Valjeva, koji živi nedaleko odatle.
Pošao sam, kao i svakog dana, do obližnjeg kioska, u kupovinu i odjednom sam začuo pozive u pomoć. U vodi sam video devojku kako bezuspešno pokušava da ispliva - kaže

Nemanja Mezin. - Zaplivao sam, ledena voda, jer Gradac je izuzetno hladna i bistra reka, u trenutku me je presekla, ali nisam odustajao. Uspeo sam da devojku koju je debela jakna natopljena vodom vukla na dno uhvatim, i povučem prema obali. Nije, kako to obično rade davljenici pokušavala da se uhvati za mene. Bila je obamrla, na ivici života. Doplivao sam vukući je do obale, a slučajni prolaznik koji je naišao pomogao mi je da je izvučemo. Umotali smo je u ćebe koje je neko već bio doneo. Drhtala je, verovatno od šoka i hladnoće. Odmah je stigla hitna pomoć.
Nepunih pola sata posle nesvakidašnjeg događaja Nemanju smo zatekli na njegovom radnom mestu - za šankom bifea „Sunčani vir“ na obali reke Gradac, stotinak metara uzvodno od mesta na kom je devojka bila u smrtnoj opasnosti. Bio je potpuno miran, staložen.
- Postupio sam kao što bi, verujem, učinio svako ko bi se našao u takvoj situaciji. U tom trenutku nije bilo straha, već samo neizmerna želja da veoma mladoj devojci, rekao bih da je tinejdžerka, na sve načine pomognem - kaže Nemanja.
- Drago mi je da joj je dobro, da je živa. Njeni roditelji bi trebalo da povedu računa, ako je postojao neki razlog zbog kog se ona našla u ledenoj reci Gradac.

STABILNO
Zdravstveno stanje maloletnice u ponedeljak je bilo stabilno, nije bila životno ugrožena. Zbrinuta je u Zdravstvenom centru Valjevo i njeno stanje lekari budno prate. Kad su je izvukli na obalu, bila je, saznajemo, u stanju šoka.