Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Turistička sezona na Palićkom jezeru počinje 1. maja

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Palić - Turistička sezona na Palićkom jezeru počeće zvanično tradicionalnim Prvomajskim urankom, a kupalište na jezeru 19.juna, rekao je Tanjugu direktor Turističke organizacije Subotica, Nebojša Daraboš. Obezbeđena je kvalitetna jezerska voda koja će kanalom Tisa-Palić celog leta Palićko jezero osvežavati vodom iz reke Tise i na taj način sprečiti širenje štetnih algi koje su prošle godine izazvale uginuće ribe u jezeru i jezero praktično učinile neupotrebljivim.

 

Za ovogodišnju turističku sezonu dobro su se pripremili ugostiteljski radnici, kao i organizatori turističkih manifestacija kojih će ove godine na Palićkom jezeru biti čak 11, uglavnom međunarodnog karaktera.

Najpoznatiji je Festival evropskog filma koji će biti održan od 17. do 23. jula, kao i teniski turnir "Palić open 2010" od 26. jula do 1. avgusta.

Predsednik skupštine preduzeća "Park Palić" kome je povereno gazdovanje Palićkim Jasmin Sefkić rekao je na konferenciji za novinare da je obezbeđen novac za aktiviranje kanala Tisa-Palić kojim će celog leta u jezero doticati sveža voda.

 "Do novog pomora ribe sigurno neće doći, a uskoro će dugoročno biti rešen problem jezerske vode. Posle toga će početi izgradnja velnes-spa centara i velikog akva-parta", kaže Sefkić.

Ugostitelji će se truditi da ponudu učine što prihvatljivijom pa će noćenje sa doručkom koštati od 1.600 do 4.500 dinara, a vanpansionske cene će sigurno biti niže nego u Beogradu i Novom Sadu. Očekuje se da će i privatnici turističku ponudu učiniti primamljivijom kako bi zadržali goste.

Predsednik Turističke organizacije Daraboš kaže da će u maju početi promotivna kampanja, ponovo će biti pokrenute safari ture koje su bile zanimljive turistima.

"Organizovaćemo i sportove na vodi za one koji žele aktivno da provedu odmor, a za tu vrstu zabave najviše su zainteresovani strani turisti", kaže Daraboš.

Turistima će ove godine, kao i prethodnih biti na raspolaganju zoološki vrt, mnogobrojni salaši sa kulinarskim specijalitetima i autohtonim sortama vina.

Objavljen je i cenovnik usluga u turističkoj sezoni pa će tako u hotelu "Prezident" noćenje sa doručkom koštati 4.400 dinara, hotelu "Park" - 3.160 dinara, vili "Milord" - 4.500 dinara, vili "Logo" od 2.950-3.700 dinara, "Palićkoj kruni " - 1.600 dinara.

U privatnom smeštaju soba će koštati od 700 do 1.000 dinara bez doručka, dok će doplata za ručak i večeru biti od 350 do 600 dinara.

 

Izvor: www.rtv.rs