Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Ministar Vladimir Nedimović nađen mrtav u svom gliseru

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Vladimir Nedimović (55) udario u riječno ostrvo. Gliser oštećen, a na tijelu bili vidljivi lomovi najverovatnije od udara u volan

Vladimir Nedimović (55), ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline u Vladi BPK u Goraždu, pronađen je mrtav jutros u svom gliseru u Međeđi kod Višegrada. Gliser je pronađen u kanjonu Lima, između Strgačine i Brodara, prema ušću u gornje Drinsko jezero.

Puklo staklo

Po riječima Momira Marića, čuvara ljetnje plaže "Jaz" u Međeđi, Nedimović je u petak uvečer oko 18 sati svojim gliserom odšlepao drugi čamac kojeg je prodao jednom vikendašu u Strgačini. Nedimović je nazad prema Međeđi krenuo po noći, oko 22.30 sata, a kako se do ponoći nije pojavio prijatelji su organizovali potragu.

Aleksandar Marić, vlasnik ljetnje bašte "Jaz" u Međeđi, sa jednim mještaninom pronašao je Nedimovića danas nedaleko od mjesta gdje je gliser udario prednjom desnom stranom u manje riječno ostrvo.

Od siline udara na gliseru je puklo desno vjetrobransko staklo, gdje se nalazi i volan, od čijeg udara je Nedimović najvjerovatnije zadobio smrtonosne povrede. Na njegovom tijelu su bili vidni lomovi.

Odmah po pronalasku glisera obavještena je Policijska stanica u Višegradu čiji su pripadnici, po ovlaštenju nadležnog tužioca Dragana Ninkovića, prvo došlepali gliser, a potom i obavili uviđaj.

Prema prvim informacijama, Nedimović se preksinoć iz Strgačina kod Rudog uputio prema svojoj vikendici u Međeđi.

Vrstan nautičar

- Nismo još sigurni šta je uzrok smrti dok se ne izvrši uviđaj od srane policije i ljekara Doma zdravlja Višegrad, koji je upućen na lice mjesta, rekao je  komandir PS u Višegradu Zoran Uščumlić.

Ministar Nedimović je na gornjem Drinskom jezeru imao vikendicu, gdje je provodio slobodno vrijeme i važio je za jednog od najsposobnijih nautičara. Bio je poznat kao svestrani ljubitelj prirode, vrstan ribar, odličan ronilac i planinar. Bio je oženjen i otac je dvije kćerke, a pored supruge Dragice iza njega je ostala i majka Nada.

Vjerovatno nastradao od prebrze vožnje

Komandir Policijske stanice u Višegradu Zoran Uščumlić rekao je da je Nedimovićeva porodica iz Goražda, gdje je živio, policiju obavijestila da se sinoć nije pojavio kod kuće, kako je obećao.

On je dodao da će tačan uzrok smrti biti poznat nakon istrage, ali da se pretpostavlja da je Nedimović nastradao usljed prebrze vožnje u svom gliseru, kada je, vjerovatno, njim udario u stijenu.

- Na tijelu Nedimovića zapaženi su lomovi kostiju, a i gliser je oštećen - rekao je Uščumlić.

 

Izvor: www.dnevniavaz.ba