Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

NAZDAROVLJE, BAĆUŠKA

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Direktor NIS Kiril Kravčenko proslavio 34.rođendan na brodu, a vatrometom je na nebu bilo ispisano njegovo ime

Direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko sinoć je u ruskom stilu proslavio 34. rođendan. Na nebu iznad Beograda oko 22 časa vatrometom je bilo ispisano njegovo ime, dok mu je nekoliko stotina zvanica nazdravljalo šampanjcem na brodu koji je krstario beogradskim Ušćem.

Gosti su oko 19.30 časova krenuli na krstarenje Dunavom, uz bogat meni i tradicionalnu rusku muziku ansambla Daniluška.
Kiril Kravčenko, doktor ekonomskih nauka sa radnim iskustvom iz nekoliko naftnih kompanija, između ostalog i potpredsednik „Gasproma“, jedne od tri najmoćnije kompanije na svetu, nije žalio „resurse“ kako bi sa srpskom elitom i ruskim kolegama proslavio i svoju drugu godišnjicu gazdovanja firmom NIS. Tako je, bez obzira na gubitke NIS od 350 miliona evra (nije ih on napravio), Kravčenko i te kako imao razloga za slavlje.

Inače, Kravčenko je u nacionalnoj naftnoj kompaniji poznat i po tome što svi stranci (Rusi) u NIS moraju da prođu četvorosemestralni kurs iz poznavanja srpskog jezika, istorije, tradicije i kulture. Štaviše, prilikom redovnih brifinga, odmah posle analize poslovnih rezultata, Kravčenko na uvid traži ocene svojih potčinjenih iz „srbologije“.

 

Izvor: www.kurir-info.rs