Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Nova oprema za borbu protiv šverca

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Beograd - Modernizacija srpske carinske službe biće prioritet u radu u narednom periodu. Uprava carina postiže dobre rezultate u borbi protiv krijumčarenja, ali su nam potrebna dodatna ulaganja u opremu kako bismo bili još efikasniji - izjavio je juče Predrag Petronijević direktor Uprave carina, povodom obeležavanja dana službe.

Prema njegovim rečima, Uprava carina je ugovorila nabavku 10 mobilnih i jednog stacionarnog skenera najnovije generacije, čija će upotreba značiti dobitak za budžet države, ali i efikasnije suprotstavljanje kriminalu i terorizmu. Na svečanosti je predstavljen i novi patrolni čamac za sprečavanje krijumčarenja na vodi. Petronijević je ukazao na to da carina raspolaže sa još samo jednim malim gumenim čamcem, što je nedovoljno, s obzirom na to da Srbija ima više od 1.000 kilometara vodene granice.


On je istakao da je Uprava carina u prošloj godini zaplenila 150 kilograma narkotika, velike količine falsifikovanih lekova i polovne medicinske opreme, a otkriveno je i šest ilegalnih imigranata.

 

Izvor: www.blic.rs