Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Održana "Zokijeva regata" oko ratnog ostrva

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Memorijalna 12.jedriličarska "Zokijeva regata", posevećena najoru Zoranu Radosavljeviću, jedriličaru i pilotu elitne 127.eskadrile Ratnog vazduhoplovstva Vojske Jugoslavije "Vitezovi", koji je poginou 26.marta 1999.braneći nebo naše zemlje, održana je na Dunavu, oko Ratnog ostrva.

Prvoplasirani u klasi "Krstaš" bila je jedrilica "Atrakcija" sa kormilarom Aleksandrom Đorđevićem iz jedriličarskog kluba "La Mar" iz Beograda, a u klasi "Mikro" jedrilica "NN" sa kormilarom Dejanom Antićem iz jedriličarskog kluba Zemun koji je i bio domaćin regate.

Po nepovoljnim vremenskim uslovima i povremeno jakoj kiši i vetru, učestvovalo 17 jedrenjaka iz Beograda, Niša, Novog Sada, Palića i Vojne akademije, sa više od 50 članova posada.

Juče, prvog dana regate, takmičili su se mladi do 14 godina u klasi "Optimist". Od 33 takmičara, prva je kroz cilj prošla Ivona Kosor iz Jedriličarskog kluba "Beograd", drugoplasirani bio je Luka Erac član JK "Gemaks", a trećeplasirana Larisa Buljovčić iz JK "Palić". Organizatori regate su Udruženje "Regata Zoran Radosavljević", JK "Zemun" i JK "La Mar" iz Beograda, u saradnji s Ministarstvom odbrane Srbije.

Pokrovitelj manifestacije je grad Beograd.

Regata se od 2006. godine održava u Beogradu, paralelno sa istoimenom manifestacijom koja se od 1999, u septembru, održava u Boki Kotorskoj.

 

Izvor: www.kurir-info.rs