Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Makiška plaža zvanično kupalište od ove sezone

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Ove sezone Beograđani i njihovi gosti imaće još jednu zvaničnu plažu - "Makiš", pošto je postavljen veći broj tuševa, toaleta i podignut nivo bezbednosti

Sezona kupanja na Adi Ciganliji, koja počinje sredinom juna, ponudiće posetiocima da, po prvi put, koriste "Makišku plažu" kao zvaničan deo kupališta, izjavio je direktor tog Javnog preduzeća Zoran Gajić.
- Postavljenjem većeg broja tuševa, toaleta i podizanjem nivoa bezbednosti, posetiocima će biti omogućen isti nivo usluga kao na levoj obali jezera - istakao je Gajić.

On je podsetio da sezona kupanja počinje kada temperatura vode tri dana za redom bude iznad 22 stepena i apelovao na građane da se do tada ne kupaju u jezeru.

Kada je reč o kvalitetu vode, Gajić je istakao da je voda, prema studiji Gradskog zavoda za javno zdravlje, ocenjena najvišom ocenom.
- Ipak, u vreme sezone kada je na Adi i do 150.000 ljudi, kvalitet vode se smanjuje, ali i dalje ostaje zadovoljavajući - precizirao je Gajić.

On je podsetio i da je jezersko dno sređeno, što je podrazumevalo čišćenje otpada i šišanje trave na nivo od 170 santimetara.
- Takođe, do početka sezone biće završena biciklistička staza dužine pet kilometara, koja će spajanjem sa postojećom trasom biti dobar potencijal za rekreaciju posetilaca Ade - najavio je Gajić.

On je ukazao da će se na taj način odvojiti biciklistička od pešačke staze, što će, kako je rekao, obezbediti veći komfor biciklistima, ali i bezbednost pešacima.

 

Izvor: www.kurir-info.rs