Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Formira se Info centar za nautički turizam na Dunavu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Klaster za nautički turizam Srbije NATUS i Privredna komora Srbije napravili su nacrt projekta za formiranje Info centra za nautički turizam sa info punktovima na Dunavu, kako bi oni koji plove ovom rekom mogli da dobiju sve potrebne informacije

Projekat je veoma značajan, jer Dunavom kroz našu zemlju godišnje prođe 115 turističkih brodova i 700 do 800 čamaca i jahti. Oni plove od Roterdama do Konstance, pa je potrebno sve usluge nautičkih klubova i privatnih marina objediniti u jedan sistem.

Planirano je da se table sa informacijama postave na pontonima na samoj reci. Turisti i drugi putnici na plovilima će tako moći da dobiju važne informacije o uslovima plovidbe, vodostaju, vremenskoj prognozi ili benzinskim pumpama, restoranima, hotelima i mehaničarima za popravku čamaca i motora. Takođe, oni će tu moći da dobiju pravne informacije i vezu sa svim kapetanijama u Srbiji.

Zamišljeno je da info centar bude povezan sa svim službama za hitne intevencije. Takođe će biti povezan sa svim nautičkim klubovima i marinama, kako bi imao pravovremene informacije o slobodnim mestima za vezivanje čamaca, ili njihovu rezervaciju.

Centar treba da poseduje i kompletnu opremu za komunikaciju - radio stanice, internet, telefonske linije i mobilne telefone, GPS mrežu, a planirano je da napravi i svoj sajt sa svim info punktovima i nautičkom mrežom u Evropi.

Info centar bi trebalo da bude u Beogradu, a info punktovi u Apatinu, Novom Sadu i Kladovu. Svaki objekat će posedovati gliser za tehničku i servisnu pomoć. Realizacijom ovog projekta otvorilo bi se 30 novih radnih mesta.

 

Izvor: www.autobrief.com