Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Ulovio krvožednu piranu u Dravi: Vidio sam cijelo jato!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Ribiči su ulovili dvije, a vidjeli još puno više. Otkud su se pojavile ribe koje znaju biti i smrtonosne za ljude ako namirišu krv, a obitavaju isključivo u vodama Južne Amerike? Državni inspektor naslućuje odgovor...

Ribič Tihomir Everle sinoć je u rijeci Dravi, kod Petrijevaca nedaleko Osijeka, upecao ribu mesožderku crvenu piranu, porijeklom iz Južne Amerike.

Ribič je piranu predao Josipu Dimnjaševiću, predsjedniku Zajednice sportskih ribolovaca Osijeka, a ribu je pregledao Dario Tomić iz Državnog inspektorata za ribarstvo te potvrdio sumnje da je ulovljena riba grabežljiva pirana.

Dimnjašević pretpostavlja da je ribu u Dravu bacio neki neodgovorni vlasnik akvarija jer riba ima oštećene zube, što upućuje na to da se pirana hranila i biljem, što joj nije osnovna hrana.

Ribiči iz Petrijevaca kažu kako je prije mjesec dana ulovljena ista takva riba u Dravi, samo što mediji nisu saznali za taj slučaj. Ribič Tihomir Everle tvrdi kako je siguran da mu je kraj njegovih udica prošlo čitavo jato pirana.

 

Izvor: www.jutarnji.hr