Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Nova adrenalinska zabava za „rekofile“ - rafting Dunavom

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Novi Sad - U cilju promocije rekreativnog turizma i neotkrivenih potencijala Dunava, u Novom Sadu osnovan je prvi rafting klub, koji ljubiteljima prirode i vode nudi nezaboravne doživljaje tokom krstarenja "kraljem svih evropskih reka"...

 

ADRENALIN - Aleksandar Ćirić, predsednik rafting kluba i idejni tvorac programa, tvrdi da veslanje u kajaku ili kanuu predstavlja veliko uzbuđenje, podiže adrenalin i ispunjava želju za avanturom.
- Za sve koji žele aktivan odmor rafting Dunavom je prava stvar jer predstavlja laganu rekreaciju, bez umora i znojenja. Svi koji hoće dan da započnu raspoloženo, punih baterija i da prepričavaju jučerašnju avanturu na Dunavu, žele da pobegnu iz grada i da budu u direktnom dodiru sa prirodom, treba da nam se priključe - ističe Ćirić za „24 sata“.
Ako se odlučite za ovakvu avanturu, u rafting klubu možete da iznajmite kanu sa opremom, a u cenu su uračunati obuka u veslanju, kombi prevoz do startne pozicije i pratnja iskusnih veslača i poznavaoca reke.
- Rafting organizujemo po sistemu grupa, koje moraju brojati minimum šest članova. Za njih pravimo poseban program, u zavisnosti od toga da li žele da veslaju uzvodno ili nizvodno. Najčešće ture su nam od Bačke Palanke nizvodno do Novog Sada i od Slankamena do Novog Sada - priča naš sagovornik uz napomenu da su veslači pod stalnom pratnjom katamarana, na kojem se mogu odmoriti, popiti kafu, pa i ručati ukoliko se ranije ugovori takav aranžman.
Budući da je vreme godišnjih odmora, u zavisnosti od interesovanja, rafting se organizuje i radnim danima, a veslačima je omogućeno kupanje na divljim plažama i sprudovima, upoznavanje sa dunavskim alasima, druženje sa čuvarima prirode... Po dogovoru, polasci se organizuju sa špica kod Štranda, a celodnevni rafting po osobi košta 2.000, za parove 3.500, a za porodice 4.500 dinara.

Rafting i za početnike
BEZBEDNOST - Kako ističe predsednik rafting kluba, bezbednost je uvek na prvom mestu. „Niko ne ulazi u kanu bez sigurnosnog pojasa, a cela grupa je uvek pod nadzorom iskusnih veslača koje prati katamaran na kojem se učesnici raftinga mogu odmoriti ili jednostavno uživati u plovidbi kada se umore od veslanja. Kanui su specijalno pravljeni, veoma su stabilni i nikada nije došlo do prevrtanja. Upravo zato, u raftingu Dunavom mogu učestvovati i totalni početnici, koji nikada nisu uzeli vesla u ruke“, poručuje Ćirić.

Više informacija:  www.dunavskirafting.com

 

Izvor: www.24sata.rs