Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Povećan priliv turista rečnim putem

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Francuski putnički brod kompanije L "Europe Croisieurope" sa 150 putnika i 20 članova nedavno je stao uz pristan Gradskog zelenila, nakon čega su turisti, većinom Nemci, posetili Novi Sad, uglavnom razgledajući znamenitosti.

- Kako nam je najavljeno iz ove kompanije i u narednom periodu očekuje nas nastavak saradnje i veliki broj poseta. Prekjuče je uz gradski pristan usidren i beogradski brod-učionica na vodi „Zlatno srce“, koji je namenjen isključivo za realizaciju nastave u prirodi učenicima osnovnih škola. Planirano je da se tokom tri dana u osam promotivnih plovidbi preko 1.000 prosvetnih radnika, direktora škola i predstavnika lokalne samouprave upozna sa projektom učionice na vodi i tehničkim mogućnostima broda „Zlatno srce“ - rekao je Ivan Nožinić, portparol Gradskog zelenila i dodao da se slične posete ovog broda planiraju i tokom predstojeće jeseni kada će biti realizovane i đačke ekskurzije.

- S obzirom na to da je zbog poplava čitava sezona putovanja rečnim krstaricama pomerena, u najavi je dolazak velikog broja sličnih brodova na gradskom pristanu. Pristan je tokom proteklih meseci uglavnom ugošćavao manje i veće teretne brodove. Do sada ih je bilo oko 65 - kaže Nožinić. 

 

Izvor: www.danas.rs