Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Neobični prohtevi bogataša sa jahti na Jadranu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

SPLIT - Prohtevi bogatih nautičara koji pristaju uz hrvatsku obalu uglavnom nisu bizarni, ali su neki za pamćenje, kao onaj da im se obezbedi pravi romski orkestar ili da na trpezi budu ribe iz tropskih mora, prenose danas hrvatski mediji.

 

Šef dubrovačke kancelarije Nautičarskog jaht servisa BWA Nikša Paskvaliko kaže da „džetseteri nisu tražili neki običan 'džipsi bend', nego pravi orkestar”, tako da su, kaže, pomoću brojnih veza duž bivše zajedničke države uspeli da ga nađu u Novom Sadu, hitno dovedu u Dubrovnik, a potom prebace na megajahtu usidrenu u cavtatskoj uvali Tiha, prenosi Slobodna Dalmacija.

Paskvaliko navodi da ono što se nije moglo nabaviti su egzotične ribe iz tropskih mora, ili espreso kafa u kapsulama, koju niko u Hrvatskoj ne uvozi.

Hrvatski list prenosi i da je sa jahte jednog saudijskoga bogataša u 22 sata stigao zahtev da im se u akvatorijumu između Lokruma i staroga gradskog Porta osigura vatromet jer je vlasnik slavio rođendan.

Nautičarski servis je u jednom dana uspeo da ispuni zahtev bogatih jahtaša koji su odmah nakon dolaska u Dubrovnik tražili kilogram iranskog kavijara beluga, izričito napominjući da neće onaj iz Kazahstana koji je, navodno, lošiji.

„Najviše problema imamo s Rusima i to s njihovim željama za velikim količinama raznog šumskog voća. Naručuju po četiri, pet kilograma kupina, malina, borovnica, jagoda, što je kod nas vrlo teško naći”, kaže Milan Grujić, vlasnik pomorske agencije „Almagest” iz Šibenika, ali i dodaje da većina jahtaša ima „normalne” prohteve.

 

Izvor: www.politika.rs