Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Kreativno uklanjanje otpada na Paliću

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

 

Subotica - Jedan eko-art projekat pokazao je da Subotičani imaju već izgrađenu ekološku svest, ali i da briga o životnoj sredini ne mora biti opterećujuća obaveza, već povod za kreativnost.

 

Organizatori festivala elektronske muzike "Summer3p" postavili su sredinom jula na obali Palićkog jezera žičanu konstrukciju ribe, delo mladog subotičkog umetnika Jugoslava Sivića, namenjenu za skladištenje limenih konzervi. Pored skulpture postavljen je bilbord sa natpisom "Ubaci limenku, dovrši skulpturu", koji je bio dovoljna inspiracija šetača i posetilaca Palića, da je skulptura ribe gotovo dovršena. U žičani kostur ribe ubačeno je oko četiri hiljade limenki, čime su autori projekta pokazali da se otpad može iskoristiti i za ulepšavanje životnog prostora.

Ovaj eko-art projekat imao je za cilj podizanje ekološke svesti i potrebe za separacijom smeća, reciklažom i ekološkim aktivizmom posetilaca i stanovnika Palića. Projekat je, inače, podržalo Republičko ministarstvo životne sredine, Norveški fond za reciklažu RECAN, kompanija "Coca-cola Hellenic" Srbija i subotičko JKP "Čistoća i zelenilo", saopštavaju iz NVO "Antišund korporacija".

 

Izvor: www.danas.rs