Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Morskom psu iz ralja provirila noga

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

Kada je neobično teško tijelo tigrastog morskog psa otvoreno u luci, u njemu je nađeno ljudsko tijelo bez glave.

 

 

Noga koju je povratio iz ralja bila je čovjekova lijeva noga. U želucu je nađena desna noga, odgriznute ruke i trup u dva dijela.

Očito, ovaj morski pas nije bio previše izbirljiv kada je tražio plijen. Na tijelu nije bilo znakova de se i neki drugi morski pas borio za tog nesretnika. Pretpostavlja se da se ta osoba utopila prije nego ju je morski pas progutao.

Ribič iz Cable Beacha je sa svoja dva prijatelja - Keith Fergusonom i Stanley Bernardom – krenuo na ribolov u subotu u 6 sati na fisermanu Pursuit od 30 stopa, "Azulardo". "Otišli smo na 35 milja južno od Nassaue i počeli loviti nešto prije 8 sati," priča svoju priču Simmons. "Nakon 45 minuta ulovili smo ribu, ali prije nego smo je izvukli, morski pas ju je otrgnuo s udice."

"Napustili smo to područje i otišli dvije milje južnije i ponovno bacili udice. Keith je počeo izvlačiti svoju udicu, ali prije nego je stigla do površine, morski pas ju je pretrgao. Vrijeme je bilo tiho sa slabim jugozapadnim vjetrom."

Kako bi se riješio morskih pasa, Simmons i njegova posada su ponovno promjenili mjesto ribolova, sada još tri milje južnije.

"Kada sam izvlačio udicu, primjetio sam da je posebno teška. Zvao sam dečka (Stanley Bernard) i molio ga da donese pušku."

Lovili su na dubini od oko 300 metara. Sumnjali su na morskog psa, jer je udica bila previše napeta.

"Razmišljao sam što to morski pas namjerava," objašnjavao je Simmons. "Obično kad se morski pas uhvati na udicu i vuče prema gore, čim vidi sunčevo svijetlo od nastoji doseći dubinu i uglavnom tada potrga udicu."

"No na udici je bila i kirnja, pa ju je on htio skinuti, tako da sam oboje izvukao na površinu. Izašao je van sa široko otvorenim raljama, ali nikako nije mogao skinuti kirnju s udice."

Kada se približio površini, Bernard mu je više puta pucao u glavu. Tada su užem svezali rep i povukli morskog psa u brod.

"Kada sam htio odrezati udicu iz njegovih usta, on je povratio ljudsku nogu – skoro čitavu od koljena na dolje!"

Odmah su s broda nazvali lučku kapetaniju, ali se nitko nije javljao, vjerojatno jer im je VHF bio van dometa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zbog toga su odmah odlučili vratiti se s psom i nogom u Nassau. "Iz usta mu je toliko smrdjelo a i trbuh mu je bio nabrekao, da smo pretpostavljali da bi unutra moglo biti više ljudskih tijela." Oko 10:30 krenuli su prema Nassau, vukući tijelo morskog psa za sobom. Tamo su htjeli cijeli slučaj prijaviti nadležnim vlastima. Nakon sat vremena plovidbe naišao je brod obalne straže, pa je morski pas premješten na njega.

Tijelo nađeno u morskom psu pripadalo je nekom crncu, a policija sada čeka rezultat DNA analize kako bi ga mogli identificirati, jer su u tim vodama nedavno nestale tri osobe.

 

Izvor: www.naucat.com